Feb 17, 2009

Resultat af TV eksponering

Som lovet kommer her en update på hvad det har givet af resultater at PengeSparet.dk blev omtalt og eksponeret i DR1′s Rabatten.

Omtalen fandt sted i deres udsendelse d. 5. februar (se indslaget her), og der var en øjeblikkelig effekt i besøgende og nye medlemmer. Her er tallene:

Besøgstal:

Besøgstal efter PengeSparet var på TV

Besøgstal efter PengeSparet var på TV

Ikke svært at se hvilken dag udsendelsen blev sendt :)

Faktisk må jeg være ærlig og sige at jeg havde forventet mere. Der er trods alt ca. en halv million mennesker der ser Rabatten, og men en udemærket omtale i programmet havde jeg håbet på mere. 360 besøgende virker ikke overvældende i den sammenhæng. Men nu skal jeg ikke virke utaknemmelig – det er jo sindsygt at lancere en service, og to måneder senere få det på TV – gratis!

Der er i løbet af de sidste 12 dage (siden og inklusiv d. 5.) sket over en fordobling af medlemstallet til PengeSparet, og det er fantastisk. Det er nu nået et punkt, hvor der er daglig sker handler igennem sitet, og folk sparer masser af penge – hvilket jo er hele formålet. Jeg forventer at trafikken vil dø lidt mere ud, men at der langsomt vil komme mere gang i den organiske trafik fra Google grundet nogle gode inbound links der også er kommet af omtalen (ikke mindst et direkte link fra Rabatten’s PR6 hjemmeside, som jo er ekstrem relevant indenfor kategorien “at spare penge” (uuuuuuuhm me love that link long time).

Jeg søger forresten en partner til PengeSparet, som er interesseret i at komme ind og hjælpe med driften (indhold, opdatering og link building). Skulle du være interesseret, så smid en mail på info@pengesparet.dk

15 Comments

 • Så meget giver det at få sit website på TV…

  PengeSparet.dk blev den 5. februar vist og omtalt i DR1′s program Rabatten. Her kan du se hvor meget denne omtale har givet i besøgende, medlemmer og mere….

 • Først og fremmest tak for at dele informationerne med os andre. Det er bare super.

  360 er jo intet. Seertallet for Rabatten d. 5. februar var 483.000. Af dem er der altså 360 der klikker sig ind på dit site på selve dagen… halvt så mange dagen efter….

  Rundet op på alle leder og kanter, så er det langt under 1% der har klikket sig ind på dit site. Hold da op.

  Linkjuice er altid godt, så du får helt klart noget ud af det… men tankevækkende, det er det.

  Potter

 • Ja, man må sige “CTR’en” er lav.

 • Jeg er enig med Potter. Det er yderst overraskende, at det gav så få besøg. Jeg vil da gerne afsløre, at i dagene omkring Stein Baggers forsvinden og den efterfølgende medieomtale af hans reputation management havde vi over 4.000 besøgende i døgnet på vores hjemmeside mod normalt omkring 800.

  Noget tyder på, at der er laaangt fra tvskærmen til computeren?

 • Ja, noget kunne tyde på det. Dog havde jeg troet at det pengebevidste folkefærd var mere action-orienteret, men desværre ikke.

 • Vores firma (Andelsportal.dk) var i DR Magasinet Penge for 3 uger siden, det gav knap 1000 besøg fra DR.dk, men hvad der var mere interessant var at de følgende uger steg søgningerne på “andelspotal” og “andelsportalen” med ca. 500%

 • Jeg har selvfølgelig også set en stor stigning i søgninger “penge sparet” og afarter, men dog ikke på ting som “cashback” og lign. – ikke endnu ihvertfald :)

 • @Potter — hvor trækker du seertal fra?

  @Statistikken — spændende læsning & mange tak for at dele den med os andre. Jeg havde godt nok regnet med, at det ville være flere. Til gengæld havde jeg ikke regnet med, at 10% DK’s befolkning så rabatten.

 • Hej Rune,
  Tak for tallene. Det bekræfter tidligere eksempler på, at tv-omtale ikke nødvendigvis giver mængder af besøgende direkte efter udsendelsen.

  Bergholt, seertal kan du finde her:
  http://tvm.gallup.dk/tvm/pm/default.htm

 • @Bergholt Du finder seertaller på Seertal

 • Altid fedt, når folk deler ud af den slags viden. Jeg er slet ikke imponeret over antallet af hits, og med den viden kan man jo kun tænke sig til, hvor lidt hits en tv-reklame giver (der har folk jo for alvor paraderne oppe).

  Jeg har også rundet emnet på min blog – dog uden insider-viden – men der var nogle, der var så gavmilde at de delte deres data i kommentarerne:
  http://blog.v4d5.net/vis.php?id=98

 • TV reklamer kan snildt virke i forbindelse med online, men det kræver nogle vigtige ingredienser, før opskriften vil være rigtig. Hos Just-Eat forsøgte vi for første gang i sommeren 2008 at køre en TV kampagne (TV3 og 3+ under fodbold VM) og det havde vi rigtig stor succes med. Vi gentog det i sen-efteråret, og igen med positive resultater.

  Jeg tror det kræver et kendt brand, og et meget konkret budskab (nærmest instruktionel) for at det kan drive noget af værdi. TV er et fantastisk medie til at skabe brand awareness, men samtidig alt for dyrt til det. Brug 2-3 år hardcore online på at skabe et navn, og brug så TV til top-of-mind. Det er nemt at blive glemt i dagligdagen, som online brand. Havde Just-Eat kørt TV for 2-3 år siden er jeg overbevist om at vi ville have fejlet, og spildt vores penge.

 • Igen tror jeg mageligheden vinder – forstået på den måde, at når man har set udsendelsen, er der to måder at finde ind til websitet på:

  - Gå ind på DR, find den rigtige underside for Rabatten, find det rigtige link, klik

  eller

  - Gå ind på Google, Søg efter det man har hørt om, klik

  Så mon ikke der trods alt er kommet nogle indirekte klik også?

 • Indirekte klik eller ej, så fik de kun fik max 400 unikke på en dage ud af knap en halv million seere. Det vil så være lige meget, om de er kommet via Google eller har skrevet det direkte i url’en – besøgstallet er jo ikke anderledes. Eller har jeg misforstået dit svar Morten?

 • En samarbejdsaftale med DHF kan anvendes til at sikre omkostningseffektiv eksponering, der sikrer kendskab til din virksomhed

Leave a comment

Kwigger on Twitter