Jan 21, 2009

Nu skal det handle om ord…

Hej, og velkommen til den første post her på Kwigger.com. Sitet fungerer som et samlingspunkt for mine online aktiviteter, og samtidig en personlig blog. Navnet Kwigger er en sammentrækning af “Keyword” og “digger”, og dækker over den tilgang jeg forsøger at implementere i forhold til at tjene penge online.

Udgangspunktet for bloggen (og sådan set også de fleste af de projekter jeg har gang i) er keywords. Ord er en dejlig ting, noget vi ikke kan klare os uden (i tale eller på skrift). Og med internettet er mængden af ord der lagres og udveksles eksploderet. Det betyder udfordringer både i form af hvordan vi styrer og organiserer disse ord, samt hvordan vi gør alle disse ord tilgængelige for så mange mennesker som muligt. Alle disse ord, og de mange mennesker som dagligt er jagt efter specifikke ord, kaster også mange muligheder af sig.

Den første post her fokuserer på Google, og den måde jeg laver penge på den økonomi der kredser omkring søgegiganten.

Google logo

Google er kongen af ord – om det så er offline eller online. Med en simpel mission; “Det skal være nemt at finde lige det man søger” har de over de sidste 10 år sat sig massivt på søgemarkedet, og det så overlegent at det er svært at se, hvem som skal komme og fratage dem den position. Google laver næsten alle deres indtægter fra Google Adwords, som er et context-relevant reklamesystem baseret på ord – ingen grafiske udtryksmidler til rådighed, men kun en kort overskrift, og et meget begrænset antal karakterer til salgstekst. Et system som sætter store krav til de sproglige færdigheder hos annoncøren. “Skær det overflødige væk” er ikke en anbefaling, men et krav i denne sammenhæng. Hvad Adwords er for annoncøren, er Adsense for publicisten. Her er det muligt for en hvilken som helst hjemmesideejer at vise superrelevante reklamer på sine sider uden at skulle vide noget som helst om reklamer eller kodning. Det er nemt, og udbetaler penge til dig hver gang en af dine besøgende klikker på en tekstannonce.

Med Google’s enorme magt indenfor search og online markedsføring, er det naturligt at evnen til at forstå hvordan Google arbejder med rangering af søgeresultater, og hvordan man når til tops på søgeord, er efterspurgt og endda har kastet en hel industri af sig. Det betyder at både store og små virksomheder bruger resourser og penge hos SEO konsulenter og bureauer. Det er alt sammen fint, og i dag har mange firmaer fået øjnene op for nødvendigheden af søgemaskineoptimering. Men netop fordi Google ikke kigger på økonomiske interesser, når de rangerer websites, er det muligt for alle at nå til tops. Det handler kun om snilde, indhold og en lyst til hele tiden at lære nyt!

Jeg vil i en senere post gå meget mere i detaljer med, hvordan jeg lige nu laver adskillige tusinde kroner om måneden ved hjælp af Google og ord. Og faktisk ER det så simpelt. Det er bare ord. Jeg har personligt taget mit setup til et mere advanceret niveau, men det er absolut ikke nødvendigt for at kunne lave indtjening. Mit behov for at tage det næste skridt er netop at jeg kunne se der faktisk var penge i det jeg gjorde, og derfor tænkte “Hey – det her gør jeg da bare 10 gange så meget, og så må der vel logisk set være 10 gange så mange penge at hente” – og ved du hvad? Det er der!

Nå, men det var den første post, og er bare ment som en måde at starte bloggen på. Der kommer indenfor kort tid bl.a. en guide til hvordan du selv kan komme igang med tjene penge på Google økonomien.

5 Comments

 • Hej Rune

  Det lyder spændende :) Jeg vil kigge forbi løbende, og se hvad du får skrevet.

 • Hej Rune. Tillykke med siden. Jeg glæder mig til at følge med. Og tak for linklove :)

 • hej Rune

  Jeg arbejder med PR for zanox, der er et globalt affiliate netværk (med mere) og udsender løbende pressemeddelelser og nyheder på dansk. Er du interesseret i at modtage disse- som inspiration til din blog og rådgivning etc.?
  Venlig hilsen
  Rikke Schrøder
  pressoffice.dk

 • Tillykke med siden Rune.
  Glæder mig til at følge bloggen :)

Leave a comment

Kwigger on Twitter