Mar 24, 2009

Krise hos TradeDoubler?

Der snakkes næsten ikke om andet end finanskrise for øjeblikket – især her i England, hvor den har ramt meget hårdere end i Danmark. Indtil fornylig synes jeg heller ikke jeg bemærkede nogen nedgang i forhold til de affiliate projekter jeg kører, men det har så sandelig nu ændret sig. Jeg har lagt mærke til at der er flere og flere af butikkerne hos TradeDoubler lukker deres affiliate programmer ned, med det resultat at jeg selvfølgelig har færre produkter at tilbyde de besøgende jeg tiltrækker til mine websites.

Normalt er den naturlig til- og fragang af butikker på TradeDoubler’s netværk, men indenfor de sidste tre måneder er det for alvor kun gået én vej – og det er nedad…

Her er butiksaktiviten på TradeDoubler siden starten af december 2008:

1. december: Fashion Factory lukker deres program

4. december: e-takeaway lukker deres program (grund: problemer med betalingerne)

11. december: e-sko.dk lukker deres program

11. december: your-sneakers.dk lukker deres program

30. december: Avis, Jubii Dating og Booking.com lukker deres program

Og jeg kunne blive ved…

Senest har ParfumePlus.dk, ÆrligeBent.dk og Lotteryuniverse valgt at lukke ned. Samlet set er det vel ca. en 15-20 butikker der er forsvundet fra TradeDoubler. I samme periode er der kommet en 7-8 nye butikker til. En noget skæv fordeling.

Gad vide om TradeDoubler’s dyre setup for butikker begynder at kunne mærkes?

8 Comments

 • Jeg tror ikke nødvendigvis det er et udtryk for krise hos alle programmerne, men snarere at programmerne ikke har formået at lokke nok affiliates til og de derved ikke har fået nok ud af samarbejdet og har valgt at lukke det.

  Mange programmer der lukker – ihvertfald hos TradeDoubler – er også dem, der ikke lader til at have gjort specielt meget for at profilere sig i forhold til affiliates, men nærmere har ventet på, at affiliates har fundet dem istedet.

  Men det er bemærkelsesværdigt, at der hos TradeDoublers konkurrenter, som f.eks. EuroAds og Mikkelsen Media, er en noget større tilgang af kampagner, men det hænger måske sammen med at TradeDoubler går efter de længerevarende affiliateprogrammer og ikke kampagner der er ovre efter en måned?

 • Situationen med færre affiliates hos TradeDoubler (TD) skyldes, efter min mening, ikke KUN finanskrisen. Tværtimod fristes man til at sige, for når krisen kradsen rundt omkring, så er man (læs=vi=menscare.dk) mere tilbøjelig til, netop at købe no-cure-no-pay campagner (typisk CPA), og her er diverse netværk jo oplagt.

  Men når EuroAds kontra TD får flere affilates i denne tid, så må den markante prisforskel gøre forskellen. En dansk gennemsnitlig webshop vil efter min opfattelse ikke kunne genere nok omsætning via TD, til at kunne dække de store faste omkostninger man bliver pålagt. Faste omkostninger har nemlig ikke noget at gøre med no-cure-no-pay koncept i min verden, og det har e-sko.dk, booking.com, parfumeplus.dk og de andre så fundet ud af nu, hvor de gennemgår deres faste omkostninger.

  Omvendt er det hos firmaer, der skal indhente store mængder leads eller har stort budget. Her er TD det oplagte valg pga. størrelsen af netværket – og ikke prisen.

  Måske skulle TD se lidt indad og justere gebyret, såfremt de ønskede de mindre webshops med i deres netværk?

  Thue Nielsen
  http://www.menscare.dk
  http://www.womanscare.dk

 • Helt enig, Thue. Det var sådan også det jeg mente med at finanskrisen kradsede hos butikkerne, idet at de ikke længere kan holde til at betale de tunge gebyrer hos TradeDoubler. De er i forvejen så dyre at det kun er de tungeste drenge der har råd til at starte hos TD.

 • Min oplevelse er at der er dukket nogle rigtig fine affiliatenetværker op på det sidste (eller de har måske været der et stykke tid, men er blevet mere populære på det sidste).

  Finanskrise eller ej så virker det som en dyr og unødvendig forretning at være kunde hos TD, hvis man ikke lige har brug for deres unikke services.

  Hvor mange affiliate marketers er der efterhånden lige som er medlem af TD, men ikke Euroads (som i øvrigt betaler bedre)? Hvis man som annoncør bare har brug for nogle almindelige bannere og links, så kan man få det billigere og bedre hos Euroads o.a.

  …gætter jeg på.

 • @Rune:

  Jeg tror ikke den kvantitave analysetilgang baseret på lukninger vs. nye programmer, er et særligt relevant udtryk for om der er krise eller ej hos TD.

  Desuden er fashion factory jo totalt lukket ned og mange af de programmer du citerer, er ikke webshops der vil kunne begejstre ret mange affiliates. Der er en klokkeklar sammenhæng mellem det økonomiske potentiale i et affiliate program og brand value.

  Den eneste lukning jeg umiddelbart kan se som en torn i øjet på TD må være booking.com. Avis mener jeg ikke er det store tab da alle netværk vil kunne fortælle dig at det er meget svært at konvertere på biludlejning. Her ville det måske være mere relevant med en CPL på tilmelding til fordelsprogrammerne eller noget andet der kan drive et affiliate program.

  @Bjarke:

  Tilgangen tæller brands som dansk ferie, Brussel Airlines og Oister som jeg mener at være en effen erstatning for de lukkede programmer. Gad vide hvilke nye programmer specielt Euroads har fået ind? Idem for Mikkelsen?

  @Thue:

  Tradedoublers filosofi med de høje setup fees og network acces fees er helt klart anlagt på de større annoncører. På den ene side er det et middel for Tradedoubler til at fordele risikoen på en ny annoncør. På den anden side er det jo ikke uden omkostninger at installere en tracking teknologi, specielt hvis der er tale om et komplekst setup med mange forskellige produkter som på i din webshop. Dertil kommer at TD er ret langt fremme på den teknologiske del med mange muligheder for at tweake segmenter osv.
  Men du har helt ret, en gennemsnitlig dansk webshop kan ikke rentabilisere investeringen.

 • Helt enig med Thue… Det er krise tid og det får de fleste til at optimere og effektivisere. Så alt hvad der ikke betaler sig lukkes ned…. Alt hvad der kan gøres billigere eller bedre andet steds flyttes… Dem der ikke følger dette er enten på vej mod konkurs eller…tja… konkurs!

 • Jeg vil undlade at kommentere på TradeDoublers forretningsmodel, men vores primære rolle er, at skabe en win-win situation, baseret på korrekt og transparant måling, imellem annoncører og affilates, der vækster alle parters forretning. Det betyder, at vi til stadighed forsøger at have markedets mest interessante udbud af programmer, men altså også at programmer til tider må lukke ned, hvis win-win situationen ikke kan fastholdes. Jeg kan oplyse om, at vi henover 2009, måned for måned, har haft mulighed for at tilbyde flere programmer end på tilsvarende tidspunkt året før. Og hvis man ser, hvilke annoncører vi har kunnet tiltrække i år, specielt de seneste 3-4 måneder, har jeg svært ved at se krisen.

 • @Ruben

  Som udgangspunkt kan du få den samme pris hos alle netværk, da de ca. har det samme beløb at forhandle ud fra. Dog er der nogle af mediebureauerne der belønner de netværk der genererer mest med en højere pris og de netværk kan så tilbyde deres partnere en højere afregning.

  Iøvrigt er der ingen andre netværk i Danmark der tilbyder lige så meget statistik som TD og statistik = penge.

Leave a comment

Kwigger on Twitter