Apr 8, 2009

Hurtige penge på linkkatalog

I starten af februar åbnede jeg mit første link katalog, SEOme.dk. Efter at have brugt tid på at promovere mine andre sites igennem tonsvis af link kataloger, besluttede jeg at lave mit eget, som så med tiden kunne bruges til at give kvalitets links indtil nye sites jeg startede op hurtigt og nemt. Jeg startede fra nul og brugte ingen skabeloner, scripts eller andet. Bare PHP, MySQL og en god portion onsite SEO optimering.

12 timer senere var projektet færdigt, med administration og det hele. Jeg startede med selv at ligge en 20 links ind til store autoritære sider i de forskellige kategorier (Google, dr.dk, eb.dk, sundhed.dk osv. osv.). Derefter blev der lige submittet et sitemap til Google, og lavet en times linkbuilding i diverse link kataloger. Og det var så det… Nu ville jeg ikke røre mere ved det, og forventede at jeg sikkert om et års tid kunne begynde at få bare lidt gavn af det. Totalt set tog det én fuld dag at få det op at køre.

Nu er vi så små to måneder henne, og hold da helt op hvor det kører! Jeg ved ikke hvad jeg har gjort, men Google elsker SEOme. Traffik stiger konstant (lige nu 100 besøgende om dagen), der tilmeldes 10-12 links om dagen, og siden tjener faktisk penge ind via Adsense. Jeg havde aldrig troet det ville være så let!

Google har lige opdateret deres toolbar PR værdier og det “skide” katalog har nu en PR3, med flere af undersiderne havende PR1 og PR2. PageRank værdier kan selvfølgelig ikke bruges til noget som helst som sådan, men det er en meget stærk indikator af hvor godt Google har taget imod et site, der har kun et fåtal af indgående links, forholdsvis tyndt indhold og ingen domænehistorik.

Hjælp mig med at forstå

Jeg skal være ærlig og sige at faktisk ikke helt forstår successen. Jeg mener at sitet er godt optimeret i forhold til onsite SEO, men at det skulle være så godt at det kan levere den her slags resultater allerede 7 uger efter domænet registreres og Google opdager det, går udover min forstand. Nogen derude der kan forklare det? Al hjælp værdsættes :)

Lige nu er der som sagt lige omkring 100 besøgende om dagen til sitet, og 95% af traffikken kommer fra Google. Det konverterer ud i 10-12 nye link tilmeldinger dagligt, og en gns. indtægt på 2,75 dollars fra Adsense. Alle tal er opadgående, og nogen af de keywords som sitet opnår høje placeringer på er ikke ligefrem long tail ting. F.eks. “ekstrabladet nyheder”, “rabat på telia” og mange flere.

Det har kostet mig 10 kr. at købe domænet og hoste det i et år hos One.com, og oveni det kan så ligges 15-16 timer til kodning og basal link building. Det vil uden yderligere stigning i indtjening resulterer i 6.000 kr. i indtægt det første år. Det er sgu ikke dårligt! :)

Eneste “vedligeholdelse” er daglig godkendelse af nye links, og det tager ca. 5 minutter. Faktisk finder jeg det ret underholdende, da man får set en masse nye hjemmesider, og samtidig får en rigtig god fornemmelse af hvordan andre forsøger at linkbuilde deres sites.

Kan du hjælpe?

Jeg vil MEGET GERNE høre fra nogen derude med en kort eller lang analyse af hvorfor det site klarer sig godt, og gerne også fra folk der selv har link kataloger, som måske har lignende historier at fortælle.

Du er selvfølgelig velkommen til at tilføje dit link gratis til SEOme.dk.

Related Blogs

27 Comments

 • Kan man stadig lave penge på link kataloger?…

  12 timers arbejde, 10 kr. og et domæne. Det kan resultere i en årlig indtjening på 6000 kr. Hvordan? Læs historien for at finde ud af det hele….

 • Tillykke med succesen. Hvor meget tjener du mon på det?

 • Ja, tillykke.
  Jeg syntes, at det er spændende at følge med i dine forskellige resultater. Det findes ikke mange steder på netet, hvor der er en sådan “åben” viden omkring statistikker. Det er lærerigt.

 • Svaret er ret enkelt – du har lavet et katalog bestående af en stor mængde undersider – og ordene du nævner som eksempler – “ekstrabladet nyheder”, “rabat på telia” er NETOP tail ord som praktisk talt ingen optimerer i mod – derfor skal der kun meget basal SEO til at få placeringer på sådanne ord.

 • Martin: helt sikkert, men f.eks. “ekstrabladet nyheder” er trods alt linket tæt sammen med en af Danmarks største aviser, og hvor man bør forvente at der igennem tiden er sket meget “naturlig” optimering fra diverse autoritative kilder.

  Og alle link kataloger består vel af en masse undersider?

 • Jo, men størrelsen på linkkataloger varierer stadigt meget. Nogle har kun få hundrede sider, mens andre har flere tusinde. Hvis man har en god basal SEO vil man komme til at ramme mange af sådanne fraser helt naturligt.

  Selvom ekstrabladet er et autoritativt site, er der faktisk meget få sites der optimerer mod den specifikke frase ‘ekstrabladet nyheder’ – mange sites bruger en kombination af ordet ekstra bladet og nyheder, men det vil være nemmere at få placeringer når man rammer den helt præcise frase.

 • Mht. til din tidlige success (og tillykke med det) kunne en forklaring være, at Google i skal have dig placeret i søgeresultaterne og du derfor ligge i “sandbox” i øjeblikket?

 • Bjarke: Sandbox burde vel netop give den modsatte effekt og holde mig fra at opnå nogen nævneværdige placeringer. Ellers har jeg helt misforstået sandboxen :)

  Normalt ser jeg mine sites ryge i sandkassen de første 3-4 måneder af sin levetid, for derefter at begynde at opnå stabile placeringer, traffik osv. Men med SEOme har det været anderledes. Den har opnået placering allerede et par uger efter launch, og beholdt dem.

 • Som jeg forstår sandboxen, opleves den vel tit sådan, at sitet i en indlendende periode “testes af Google” ved at få en rigtig god placering (Google interne begrundelse kunne være, at det har nyhedsværdi i en indledende periode, har jeg set andre gætte på), inden det så ryger i sandkassen og kommer langt ned at trappen.. Men det her område er der meget gætværk omkring så det er meget spændende..!

 • Stort tillykke med resultaterne!

  Jeg har lavet et linkkatalog, udelukkende for at finde ud af hvad der får folk til at lave linkkataloger. AdSense penge, linkværdi til egne sites eller bare for sjov?

  Mit katalog blev startet den 24. juni og har indtil videre fået 570 links tilmeldt (2 om dagen i gennemsnit).

  Som man kan se i den offentlige statistik jeg har valgt at ligge på sitet, så har jeg fået klart flest links fra semoblog.com, men også amino hjælper en del hvis man nævner sit linkkatalog i tråde hvor folk efterspørger steder de kan få et link. Det kan nemt give 8-10 links på et par timer. Derudover er Google også begyndt at give nogle tilmeldte link da sitet er begyndt at ranke på “tilmeld link” og andre fraser i den stil:
  http://index.wep.dk/statistik

  Linkkataloget indtjente i sidste måned $30 dollars på Adsense, så det er bestemt ikke noget man bliver rig af, men det kan sagtens betale hosting udgifter.

  Jeg synes det er imponerende hvis du får størstedelen af dine tilmeldte links fra Google? Det er først her efter 6-7 måneder at jeg er begyndt at få tilmeldte links derfra. I starten var det udelukkende semoblog.com

 • Hej Jacob,

  Det meste traffik kommer fra Google, og lige nu kommer der som sagt en 10-12 links ind om dagen.

  SEOme.dk har indtil videre lavet $23 fra Adsense i april, så ganget ud på måneden bliver det til $70, når april er ovre. Og det er 2 måneder efter sitet blev lagt op :)

 • Rune: Du skriver at 95% af trafikken kommer fra Google, men er det også 95% af dine tilmeldte links der kommer derfra? Får du ikke mange links fra semoblog.com?

  Hvad er det for noget trafik du trækker fra Google?

  Mine top3 landingpages er forsiden, statistik-siden og så denne:
  http://index.wep.dk/xklub-dk-det-fraekke-sted-172/
  Den side har fået 106 landinger og 104 af dem har været på søgeordet “xklub”. (Porno er stadig populært).

 • Jacob: Links kommer som bred spredning fra semoblog og et par andre blog lister over link building dir’s + Google.

 • [...] er inspireret af Rune Risoms blogpost Hurtige penge på linkkatalog hvori Rune fortæller om sine erfaringer med hans eget linkkatalog seome.dk. Inspireret af Runes [...]

 • Hej Rune,
  Kan godt bekræfte tallene – linkkataloger er en mulighed for at tjene lidt ekstra ved siden af.
  Dog undervurdere du lidt det arbejde der ligger i at drive et fuldblods katalog med succes.
  Jeg lavede fx. også danskelinks.dk fra bunden på ca. 1 dags programmering, men har siden der brugt mange hundrede timer i at godkende sites, og lave vedligeholdelse af gamle sites (check om det stadig er den side der blev tilmeldt).
  Når man er oppe på flere tusinde tilmeldinger, kan dette godt være noget der tager meget tid.
  Min ypperste pligt som katalog-ejer er at holde kataloget upto-date mht. det man linker til.. For mange bad-neighbours og Google giver dig slag.
  Og desværre er det begrænset med automatiske systemer til at checke for dette – så man kommer ikke uden om at manuelt skulle glo på en masser sites igen og igen.

  Du skriver at du kan godkende alle sider dagligt på 5 minutter? Det er godt nok hurtigt.
  Jeg bruger ca. 5 minutter pr. tilmelding – checker dem grundigt både onsite og i Google, for derefter at tilrette selve tilmeldingen så den fremstår så godt som muligt.
  Og siden jan 2007 har jeg haft mere end 12000 tilmeldinger, så kan du regne tidsforbruget ud.
  Oven i det skal man ligge tid til side til alle dem der vil have noget ændret i deres gamle tilmeldinger – dem kommer der en del af over tid.

  Så det kan godt være det lyder super nemt at lave et linkkatalog med succes. Men vil man have langvarig succes kan det hurtigt blive et fuldtids arbejde hvis du spørger mig :)

  Og jeg er helt enig i at det er rigtig sjovt og spændende at se alle de forskellige sider folk laver. Man kommer til at se rigtig mange finurlige ting og metoder til at linkbuilde.

  Held og lykke med kataloget i fremtiden – gode kataloger kan ingen af os få nok af :)

 • @Claus: Du har nok ret i vedligeholdelsen, men håber det bliver til at styre. Ellers må jeg bare hive arbejdskraft indtil det ;)

 • Faldt lige over din blog og dermed også dit linkktalog, som er super nice. Utroligt du har kunnet opnå en PR3 på så kort tid, men Google må jo elske siden ;-)

  Tillykke med det flotte resultat.

 • Hej Rune.

  En ting jeg bed mig fast ved, da jeg læste din artikel var, at du skriver at du kun har betalt 10 kroner for SEOme.dk, samt hosting.

  Hvordan kan dette lade sig gøre?

 • Den del er en lille forretningshemmelighed ;)

  Men de fleste vil vel skulle betale 100-300 kr. for domæne + billig hosting for et år, så der kan snildt laves penge på det alligevel.

 • Hej Rune,

  husker jeg forkert når jeg mindes, at du ville lægge koden til SEOme.dk ud i opensource?

  /mvh

 • @Michael

  Nej, du husker helt rigtigt. Jeg har arbejdet på koden de sidste 2-3 uger, når der har været tid, og vi er meget tæt på nu.

  Faktisk er de to første test kataloger oppe at køre, som er baseret på koden bag SEOme.dk. De ejes af Lars Bachmann og kan ses på where2eat.dk og sphigg.dk

 • Når koden til SEOme.dk er oppe, kan man få tilsendt en mail, så man kan få fingrene i det forlydende Google-venlige script?

 • Jeg vil også være meget interesseret i koden pr. mail

 • Hej Rune

  Det er nogle lækre kataloger du laver, men jeg er bare lidt i tvivl om det er godt at tilmelde de samme sites til alle dine kataloger. Jeg er hørt at sphigg tilhører Lars.

  Det der nager mig er det er samme link struktur på alle dine kataloger

  altså

  seome.dk/links/netfood
  eller
  sphigg.dk/links/netfood
  eller
  danske-sites.dk/links/netfood

  kunne du ikke lave det lidt forskelligt
  eks
  danske-sites.dk/sites/netfood-dk

  Måske har det ingen betydning, jeg har bare tænkt meget over det, fordi dine kataloger er lækre.

 • Hej gutter, Jeg vil lige bidrage med min erfaring.
  Jeg lancerede et site for et par måneder siden, og den fik PR4 efter 11 dage.
  Jeg var helt ekstatisk, men efter næste gennemgang røg den ned på PR3.
  Og det har ikke rokket sig siden, på trods af en del arbejde på sitet.
  Jeg tror derfor at det passer meget godt at man ryger i sandbox, men med en fordel i sin nyhedsværdi, indtil Goodle har vurderet relevansen af sitet og dets links.

 • Hej Rune

  Lyder bestemt ikke dårligt, og synes også du har fået lavet et lækkert katalog :)

 • Kan det være at Google lige frem prioriterer linkkataloger? Har ikke hørt om så hurtige bevægelser i PR ellers.

Leave a comment

Kwigger on Twitter